E-mailadresAfdrukken

Jubileum Wijkwandeling

Titel:
Jubileum Wijkwandeling
Wanneer:
zo 7 november 2021, 14:00 uur - 15:30 uur
Locatie:
De Pioniers - Utrecht
Categorie:
Activiteiten

Omschrijving

OP WEG NAAR DE PIONIERS

Zondag 7 november zijn De Pioniers jarig. Het is dan 86 jaar geleden dat de amateurtuindersvereniging werd opgericht vanuit een klein arbeidershuisje in Wittevrouwen. Nieuwsgierig naar de ontstaansgeschiedenis van De Pioniers? Meld je dan aan voor de: Wijkwandeling Op weg naar De Pioniers

Pioniers Rian Kraan en Richard Tukker nemen je mee op een wandeling door ruimte en tijd van de ontstaansgeschiedenis van Tuinenpark De Pioniers. De route begint in hartje Wittevrouwen en komt via het Griftkwartier, Tuindorp-Oost, Huizingabuurt en Veemarkt uiteindelijk terecht op de huidige locatie van het tuinenpark.

Naast de ontstaansgeschiedenis van De Pioniers worden ook thema's aangesneden als de levensomstandigheden van Wittevrouwen in de vorige eeuw, de stadsuitbreidingen in Utrecht Noordoost, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en zie je een aantal bijzondere kunstobjecten.

▶ Aanmelding vooraf noodzakelijk via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Na aanmelding volgt informatie over het startpunt.


▶ Deelname is gratis. 
Het maximum aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan!

 


Locatie

Locatie:
De Pioniers
Straat:
Kögllaan 30
Postcode:
3571PZ
Plaats:
Utrecht