Verenigingswerk

Binnenkort gaat het verenigingswerk op de zaterdagochtenden weer van start. Het rooster volgt binnenkort. Ronald coördineert dit en nav het Pio-beheerplan worden er taken gepland en uitgevoerd.

We zoeken mensen die op zaterdagochtend een groep willen aansturen.

Er zijn 5 groepen, dus dat betekent gemiddeld eens per 5 weken een zaterdagochtend van voorjaar tot najaar. Er zijn momenteel te weinig mensen die dit doen, waardoor een klein groepje mensen wel heel veel werk heeft. Als je het alleen niet ziet zitten, maar bijvoorbeeld wel met iemand anders in een duo wil werken, is dat ook prima. Meld je aan bij Ronald op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Takkenweekend

Zaterdag 10 en zondag 11 maart kan er weer snoeiafval gestort worden op het voorplein. Om de kosten hiervoor te dekken wordt er een bijdrage gevraagd van €10,-. Zowel zaterdag als zondag kan er tussen 10:00 en 16:00 betaald worden in de kantine, graag contant en gepast. Het betreft alleen snoeiafval, geen composteerbaar materiaal, aarde, puin of hout.

Burenhulp gevraagd

Hieronder een stukje van onze buren van de Voorveldse Hof:

Wij zijn VoorveldseHof, een verpleeghuislocatie op de punt van het veemarkt terrein. In VoorveldseHof wonen 56 bewoners met 24 uurs zorg. Verdeeld over vier bouwlagen zijn er zeven woningen, voor acht bewoners. VoorveldseHof staat voor ‘goed leven’. Bewoners kunnen hier op een goede en prettige manier wonen en leven, met alle beperkingen die dementie met zich meebrengt.

Samen met familie en met de betrokkenheid van de wijk hebben wij het plan bedacht om voor ons pand in de groenstrook langs het water een buurtterras te realiseren. Een plek waar we elkaar kunnen ontmoeten (bewoners van VoorveldseHof, bewoners uit de wijk en directe omgeving). En waar onze bewoners kunnen genieten van het buiten zijn, het zonnetje, kinderen die spelen (op de gewenste speeltoestellen) of vissen vanaf de steiger, studenten die hun mails en FB checken, vrijwilligers met groene vingers die samen met bewoners en kinderen een moestuintje opzetten, etc

Met onze projectgroep zijn we al volop in beweging met en bij de gemeente, zij hebben dit project omarmt en geven ook groenlicht voor dit plan. Daarnaast loopt de aanvraag voor en bij diverse fondsen om met de nodige subsidies te kunnen komen tot realisatie. De planning die we hebben is om in juli van dit jaar het buurtterras in gebruik te kunnen nemen.

Om straks het terras ook naar wens te kunnen aankleden met planten bakken/ bankjes/ moestuin etc. zoeken we vrijwilligers. Het zou leuk  zijn als dit ook met steun uit de directe wijk gerealiseerd kan worden. Vraag aan de Pioniers is of er mensen zijn die zouden willen helpen met het opzetten en onderhouden van bijv. een kleine moestuin. 

Heb je hier zin in, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilgen knotten

Afgelopen zondag is een start gemaakt met het jaarlijkse wilgen knotten. Komende 3 zondagen 11, 18 en 25 februari is ook weer hulp nodig! Start: 12:00 Meer info of aanmelden bij Pieternel: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Lezing Indicatorplanten - 17 februari- gewijzigde aanvangstijd

De lezing start om 14:30 ipv om 14:00 Bij de keuze van geschikte planten voor de tuin is het van belang om rekening te houden met de bodemgesteldheid en milieuomstandigheden ter plekke. Een manier om dit te beoordelen is de determinatie van planten en (on-)kruiden die zich spontaan in de tuin vestigen. Deze zogenaamde indicatorplanten geven een indicatie van bodem en milieu. Aan de hand van voorbeelden zullen een aantal indicatorplanten de revue passeren die informatie geven over uiteenlopende bodemtypen. Ook een klein hoofdstuk over wat bladkleur aan indicatie geeft.
 
Georganiseerd door Velt Utrecht
Locatie: verenigingsgebouw de Pioniers
Tijd: 14:30
Gratis voor leden van de Pioniers, 2,50 voor niet-leden.Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.