Geluidswal

De geluidswal tussen het Hostel en ons park is geplaatst! Een natuurlijke afscheiding van kokos, die hopelijk zorgt dat we minder geluidsoverlast ervaren aan die kant van het park. Met speciale dank aan Froukelien, die veel tijd en energie heeft gegeven aan dit project.

Ingang Sartreweg en parkeren

De achteringang is weer open! Met een mooie nieuwe brug en toegangshek. Er moeten nog wat details geregeld worden, zoals het welkomstbord plaatsen. Het hek werkt met dezelfde sleutel als voorheen (en dus die van het voorhek). Er kan dus ook weer aan de achterkant geparkeerd worden, de parkeerplaatsen tussen de twee huizenblokken in zijn gereserveerd voor bezoekers van Blok Y (dit is het grotere gebouw) en de Pioniers. Uiteraard kan er ook verderop in de wijk geparkeerd worden. De komende tijd zullen we ervaren hoe dit gaat en of er genoeg plek is.
Dit maakt dat de tijdelijke regeling dat er op het voorplein geparkeerd kon worden komt te vervallen. Per 1 maart zal er een ander slot op het rolhek komen. Laden en lossen kan nu via de achteringang, ook op zaterdag. Als het nodig is kan de sleutel geleend worden. Tegen die tijd meer info over hoe en wat. Er zijn uitzonderingsgevallen waardoor er op het voorplein geparkeerd kan worden, mensen die hiervoor in aanmerking denken te komen; graag melden bij het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat er verder nog in de maak is

De schooltuin is al een poos ‘school-loos’. Er is gekeken of er andere scholen geïnteresseerd zijn in het gebruik van dit stuk tuin, maar helaas. Geïnspireerd door andere tuinenparken hebben we het idee opgevat om het stuk op te delen in bedden en per seizoen te verhuren aan mensen uit de buurt die graag willen (moes) tuinieren. Annemiek Wilbrink heeft de schooltuin veel tijd en aandacht gegeven en zal ook betrokken zijn bij het opzetten en uitdenken van dit nieuwe project.

Nu eindelijk de brug en achteringang in gebruik zijn, kunnen we werk gaan maken van het contact met onze nieuwe achterburen. Een ‘over de brug feestje’ lijkt ons een leuk begin van het komende tuin- seizoen.

Ook is er subsidie aangevraagd en ontvangen om het Stinzenbosje daar weer wat aantrekkelijker te maken en een bankje te plaatsen zodat het een aangename en welkome ingang wordt. Hier zullen onze buren ook bij betrokken worden.

Er is meer… zo zal het komende voorjaar weer genoeg aan activiteiten georganiseerd worden, de ALV staat in maart gepland, een takkenweekend…. Houdt de Nieuwsflitsen in de gaten! En als je zelf ideeën hebt…laat het vooral weten!

Namens het bestuur,
Judith de Ruiter