De Pioniers organiseert regelmatig activiteiten voor haar leden en voor bijvoorbeeld de wijk. Voorbeelden van deze activiteiten zijn: wilgen knotten, atelier beeldhouwen, stekjesdag, burendag, de 'Groenmoetjedoen-dag', vleermuisnacht, lezingen, etc.

Hieronder vindt je een overzicht van de geplande activiteiten.

      

 

Activiteiten

Expositie Esther Blaauw

augustus
zaterdag
29
Van 29 augustus tot 31 oktober exposeert Esther Blaauw in ons verenigingsgebouw. De tilel van de expositie is "Bos en vogels". Met bijdragen van Bart Weggeman en Tara van Utrecht. Over Ester Blaauw:
In haar impressionistische kunstwerken laat zij zich inspireren door beelden uit de natuur. Vogels, bomen, een bos, de zon die door de bomen schijnt. In mijn kunstwerken laat zij zich inspireren door beelden uit de natuur.  Vogels, bomen, een bos, de zon die door de bomen schijnt. Zij probeert wat zij ziet niet te letterlijk weer te geven maar impressionistisch als een snelle indruk die toch de essentie pakt. Esther werkt de laatste jaren het meest met aquarel, maar gebruikt ook potlood, pastel, olieverf en inkt. In 2014 studeerde zij aan de Wackersacademie, een kunstacademie in Amsterdam. Sindsdien exposeert zij met enige regelmaat.  Openingstijden:
vr: 14:00 - 16:00
za: 10:00 - 14:00 Buiten de openingstijden bezoek op aanvraag mogelijk  

Jubileum Pioniers & Opening Plein

september
zondag
27
Programma 10.45 uur - We starten met "Op weg naar De Pioniers" - een toer langs alle historische plekken van De Pioniers onder begeleiding van een gids. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 12:45 uur - Opening Plein 13.00 uur -  Pio uitruiltoer: Heb je plantjes over, ben je geïnteresseerd in wat de buren wellicht over hebben? Neem mee en kom ruilen. Verzamelen op het plein en Pieternel neemt je mee langs de tuinen. Ook als je niks te ruilen hebt ben je welkom! 13:00 - 15:00 uur - Koffie, taart en diverse kinderactiviteiten op het plein, en…er is muziek! Schuif aan en geniet van een Charlotte Mo op Cello, een gelegenheidskoor van Pionier Martine en Argentijnse tangomuziek met Saskia en Rodrigo. Wandeling: "Op weg naar De Pioniers" Zondag 27 september. Van 10.45 tot 12.30 uur Verzamelen 10.45 uur bij ATV De Pioniers Kogllaan 30 Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Pioniers Rian en Richard nemen je mee op een wandeling door ruimte en tijd van de ontstaansgeschiedenis van Tuinenpark De Pioniers. De route begint in hartje Wittevrouwen en komt via het Griftkwartier, Tuindorp-Oost, Huizingabuurt en Veemarkt uiteindelijk terecht op de huidige locatie van het tuinenpark. We houden ons uiteraard aan de RIVM maatregelen in verband met de COVID-19 pandemie. Het maximum aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan! Deze wandeling is georganiseerd ter ere het 85-jarig bestaan van De Pioniers. De route is gratis, maar een bijdrage aan de Lustrumactie is welkom.    

Takkenweekend

oktober
zaterdag
24
Meer informatie volgt!

 

 

Activiteiten op onze Facebook Pagina

 

 

Vaste Activiteiten

No events found.