E-mailadresAfdrukken

Groen Moet Je Doen

Titel:
Groen Moet Je Doen
Wanneer:
zo 9 juni 2024, 12:00 uur - 18:00 uur
Locatie:
ATV De Pioniers - Utrecht
Categorie:
Activiteiten

Omschrijving

Slootje prutten in tuinenpark De Pioniers!

Heb je weleens een bootsmannetje gezien? Of een bloedzuiger? Die leven gewoon bij jou om de hoek in slootjes, vijvers en poelen. Ook in de stad Utrecht zijn er genoeg slootjes om in te prutten op zoek naar waterbeestjes. Misschien zien we wel een waterschorpioen!

Op zondag 9 juni gaan we 's middags tussen 14.00 en 16.00 uur 'slootje prutten' bij tuinenpark De Pioniers in Utrecht. Een IVN-activiteit voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Eerst met het schepnetje in het water en dan met de vangst naar een grote emmer en kijken welke bijzonderheden in het netje zitten. Vervolgens met een loeppotje of een vergrootglas de vangst van heel dichtbij bekijken.

Ook nieuwsgierig geworden? Geef je dan snel op. Een eigen schepnet meenemen mag. We zorgen zelf ook voor het nodige materiaal.

Ter informatie voor jullie ouders: We verwelkomen jullie bij de hoofdingang van Tuinenpark De Pioniers, Kögllaan 30, Utrecht. Begeleiding is in handen van IVN-natuurgidsen.

Tuinenpark De Pioniers ligt tussen de goederenspoorlijn en het terrein van de voormalige Veemarkthallen in de wijk Voordorp (Utrecht Noord-Oost). Aan het fietspad langs de spoorlijn is een wandel/fietsingang. Aan de Sartreweg is een tweede ingang en gelegenheid tot parkeren.

Opgave vooraf verplicht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deelname is gratis. Een vrijwillige (contante) bijdrage wordt op prijs gesteld.

Over IVN: IVN Natuureducatie zet zich in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur! www.ivn.nl/vecht-en-plassengebied/

Meer informatie over de Groenmoetjedoen!-dag volgt nog.

Groen moet je Doen


Locatie

Locatie:
ATV De Pioniers
Straat:
Kögllaan 30
Postcode:
3571PZ
Plaats:
Utrecht