Helaas heeft ons tuinpark met regelmaat te maken met onwelkome bezoekers. Ook andere volkstuinencomplexen hebben hier last van. Het bestuur overlegt hierover regelmatig met de politie. Op deze pagina kun je lezen wat je moet doen als je ergens schade constateert. In samenspraak met de politie hebben we ook een preventielijstje opgesteld.

Schade en storingen aan de voorzieningen

Constateer je schade aan het verenigingsgebouw of zijn er storingen in de voorzieningen neem dan contact op met het bestuur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-57641898.

Verzekeringen

Als er iets is voorgevallen en je vermoedt dat je voor een schade-uitkering in aanmerking komt, neem dan contact op met het bestuur: 06-57641898, of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het schadeformulier is hier te downloaden. Het schadeformulier dient zo spoedig mogelijk naar de penningmeester te worden gezonden en niet rechtstreeks naar de verzekeraar. Doe bij inbraak ook altijd aangifte bij de politie! Volgens de polisvoorwaarden moet dit binnen 2 x 24 uur gebeuren. Deze aangifte kan online gedaan worden via www.politie.nl.

Beperkte dekking inbraakverzekering

Gedurende periode van 1 oktober tot 1 april zijn audiovisuele en computerapparatuur uitgesloten van de inbraakverzekering. Hierbij valt te denken aan onder andere televisies, radio's , luidsprekerboxen, alle soorten computerapparatuur inclusief spelcomputers, cd's, dvd's etc. Laat dit soort zaken dus niet in het tuinhuisje liggen, maar neem ze mee naar huis! Foto- en filmapparatuur, antiquiteiten, rijwielen, bromfietsen, verzamelingen en lijfsieraden vallen overigens helemaal niet onder dekking van de inbraakverzekering en zijn dus het gehele jaar niet verzekerd.

Tips ter preventie van inbraken

  • Laat de gordijnen open, zodat insluipers kunnen zien dat er niets te halen valt;
  • Laat geen kostbare bezittingen of dierbare bezittingen in het huisje achter (ook geen alcoholische dranken en etenswaren);
  • Sluit het huisje goed af, kijk het sluitwerk eens na;
  • Spreek vreemde mensen aan, als je niet zeker bent dat zij tuinlid zijn. Vraag waar hun tuintje is enz.;
  • Controleer wekelijks, met name in de winterperiode je tuin en je huisje;
  • Meld elke insluiping, diefstal aan het bestuur en doe altijd aangifte!
  • Ga niet in je eentje 's nachts wachtlopen.