April 2024 - De inschrijving voor 2024 is gesloten. Volgend jaar zijn er mogelijk weer nieuwe kansen. Zodra inschrijven weer mogelijk is, wordt dat hier vermeld. Mail niet naar De Pioniers, maar houd deze pagina in de gaten.

Om in aanmerking te komen voor een tuin bij ATV De Pioniers moet je ingeschreven staan als kandidaat-lid. Iedereen die in de Gemeente Utrecht of regio Utrecht woont en 18 jaar of ouder is, kan in principe aanmerking komen voor het kandidaat-lidmaatschap. Dan kom je op de wachtlijst. Zodra je een tuin hebt aanvaard ben je lid.

Bezint…

Voordat je je inschrijft is het goed stil te staan bij de hoeveelheid werk die een volkstuin vraagt. Zeker in het begin vraagt het onderhoud van tuin en huisje snel 10 uur per week. Kies daarom voor een tuin met huisje die qua tijdsinvestering bij je past! Daarnaast wordt er aan alle leden gevraagd zich in te zetten voor de vereniging. Zo ben je als lid verplicht 4 keer per jaar 3 uur op zaterdagochtend mee te werken aan het onderhoud van het gemeenschappelijke terrein. Ook voor andere werkzaamheden zal er bij herhaling een beroep op je gedaan worden. Kijk voor meer informatie op de pagina leden.

Kosten

Als je op de wachtlijst staat, krijg je op een bepaald moment een tuin aangeboden met informatie over de overnamekosten. Dit bedrag is opgebouwd uit de prijs voor de opstallen (huisje, schuurtje) en de groene inventaris. Er zitten nogal wat verschillen tussen de huisjes op de tuinen en de groene inventaris. Dat heeft te maken met het bouwmateriaal, formaat en vooral met de staat van onderhoud. Daarom bepaalt de taxatiecommissie de hoogte van de overnamekosten. De prijs varieert tussen ongeveer € 300,– en € 8.000,–. Overname van inboedel, gereedschap en andere goederen in het huisje is niet verplicht, maar kan eventueel wel met de vorige eigenaar geregeld worden.

Daarnaast betaal je als lid een jaarlijks bedrag voor contributie en lidmaatschap AVVN. Deze bedragen in 2024 € 385,–. Daarnaast betaal je eenmalig een entreebijdrage van € 120,–. De vereniging is een U-pas aanbieder. Dat geeft de mogelijkheid korting te krijgen op het contributiebedrag. Verzekeren van het huisje (opstallen en inboedel) tegen brand, inbraak etc. gebeurt op vrijwillige basis. De kosten zijn afhankelijk van formaat, toestand en materiaal van het huisje (tussen € 50,– en € 130,–). Voor aanvraag van een verzekering kun je bij de penningmeester terecht. Ook is het mogelijk om de verzekering onder te brengen bij de eigen opstal- en inboedelverzekering.

Inschrijven

Inschrijven kan middels onderstaand formulier. Behalve je naam en email horen we graag je motivatie om lid te worden van onze vereniging.

NB. Inschrijven is op dit moment niet mogelijk. Het aanvraagformulier is tot nader order verwijderd. Zodra inschrijven weer mogelijk is wordt dat hier vermeld. Mail niet naar De Pioniers, maar houd deze pagina in de gaten.

Na ontvangst van het aanvraagformulier word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Uit dit gesprek zal moeten blijken dat:

  • je voldoende gemotiveerd en in staat bent een tuin goed te onderhouden;
  • je bereid bent om een actieve bijdrage te leveren aan de vereniging en de ontwikkeling van ons tuinenpark;
  • je de verplichtingen die verbonden zijn aan het lidmaatschap kunt en wilt nakomen.

Deze gesprekken worden twee keer per jaar georganiseerd en het kan dus best een paar maanden duren voordat je hiervoor een uitnodiging ontvangt.

Pas na dit gesprek, en bij wederzijds enthousiasme, kom je op de wachtlijst, op volgorde van datum ontvangst aanvraagformulier. De kosten hiervoor zijn € 5,- bij plaatsing en daarna jaarlijks zolang je op de wachtlijst staat.

Je ontvangt hiervan elk begin van het jaar een nota. Indien het bedrag niet wordt overgemaakt, word je van de wachtlijst afgevoerd. Er worden geen herinneringen verstuurd. Dit omdat er grote belangstelling is en de wachtlijst zo actueel gehouden wordt.

Als je meer informatie wilt kun je terecht in het verenigingsgebouw op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur. Er is altijd wel iemand aanwezig die je iets wil vertellen. Op dit moment moet je rekening houden met een gemiddelde wachttijd van 3 jaar.