De Pioniers organiseert regelmatig activiteiten voor haar leden en voor bijvoorbeeld de wijk. Voorbeelden van deze activiteiten zijn: wilgen knotten, atelier beeldhouwen, stekjesdag, burendag, de 'Groenmoetjedoen-dag', vleermuisnacht, lezingen, etc. Hieronder vindt je een overzicht van de geplande activiteiten.

Activiteiten

Opbouwen Slangenhoop

april
zaterdag
1
09:45 uur
Zaterdag 1 april wordt de slangenhoop/broeihoop weer opnieuw opgebouwd. Ineke Blijleven gaat ons daarbij helpen, zij heeft ervaring met het opbouwen en in stand houden van slangenhopen. Als je het leuk vind om dit te leren en samen met anderen bij de Pioniers de slangenhoop te onderhouden dan ben je welkom op 1 april om 9:45 in de kantine. Vanaf 10:00 gaan we aan de slag met de huidige hoop afbreken en daarna weer opnieuw opbouwen.

Wandeling: Op weg naar ...

april
maandag
10
13:00 uur
Stadswandeling: "Op weg naar De Pioniers" Pioniers Rian Kraan en Richard Tukker nemen je mee op een wandeling door ruimte en tijd van de ontstaansgeschiedenis van Tuinenpark De Pioniers. De route begint in hartje Wittevrouwen en komt via het Griftkwartier, Tuindorp-Oost, Huizingabuurt en Veemarkt uiteindelijk terecht op de huidige locatie van het tuinenpark. Naast de ontstaansgeschiedenis van De Pioniers worden ook thema's aangesneden als de levensomstandigheden van Wittevrouwen in de vorige eeuw, de stadsuitbreidingen in Utrecht Noordoost, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en zie je een aantal bijzondere kunstobjecten. Het maximum aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Locatie: Tuinenpark De Pioniers Kosten: Gratis Doelgroep: Iedereen (alle leeftijden)

Opening Expositie De Groene Pionier

april
maandag
10
15:00 uur
Opening Expositie "De Groene Pionier" maandag 10 april 2023 , 15:00 - 17:00 uur Vergroening, bloei en natuurkracht zijn de woorden die aansluiten bij het zien van de schilderijen die binnenkort te zien zijn bij ons in het Verenigingsgebouw. Beeldend kunstenaar Claire Verkleij van Let The Colors Speak heeft zich voor deze tentoonstelling laten inspireren door de natuur. Het thema van de expositie is 'De Groene Pionier' en wordt geopend op Paasmaandag. Paasmaandag 10 april van 15:00 - 17:00 uur is de feestelijke opening van de expositie. Je bent van harte welkom om langs te komen voor koffie/thee en taart! Vanaf 10 april is de expositie te zien t/m 11 juni op: - op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur - op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur - maandag en zondag gesloten Locatie: Tuinenpark De Pioniers Kosten: Gratis Doelgroep: Iedereen (alle leeftijden)

 

 

Activiteiten op onze Facebook Pagina

 

 

Vaste Activiteiten

No events found.