Omdat er ruim voldoende aanmeldingen zijn, is de inschrijving voor 2024 gesloten! Volgend jaar is er weer een kans!

De naam zegt het al… We hebben bij de Pioniers behalve 'grote' tuinen ook wat kleine lapjes grond beschikbaar, waarop getuinierd kan worden. Het betreft tuinen van totaal ongeveer 12 m2. Ze liggen bij elkaar op een stukje grond wat eerder een schooltuin was. Hier zijn nu 8 tuintjes met elk 3 bedden gecreëerd. En sinds seizoen 2022/2023 hebben we ook tuin 67 ter beschikking gesteld voor 8 extra PioPetites.

De tuintjes zijn bedoeld voor mensen die wel willen tuinieren maar een tuin van 250 m2 te groot vinden, voor mensen die uit willen proberen of tuinieren iets voor hen is, voor mensen die op de wachtlijst staan voor een tuin en alvast willen beginnen met tuinieren, voor mensen die een stukje ruimte zoeken om zelf hun groenten te kweken … redenen die allemaal geldig zijn.

Het tuintje is per jaar op te zeggen. Het jaar start in april en in het najaar kun je opzeggen of inschrijven voor het volgende jaar. Je ontvangt hierover bericht.

De kosten voor het seizoen 2024-2025 zijn € 60,-.

We vragen voor de sleutel €10,- borg, die je terugkrijgt als je de tuin opzegt en de sleutel retourneert.

Bij de start van het seizoen hoort voor de nieuwe mensen een startbijeenkomst, waar je bij verwacht wordt. Je maakt dan kennis met elkaar en de Pioniers, krijgt uitleg over het park, gebruik sleutels, etc.

De instap is laagdrempelig, zonder wachtlijst en zonder lidmaatschap.

Er zijn wel een aantal voorwaarden die we stellen aan het tuinieren, lees deze door voordat je je inschrijft en ga voor jezelf na of je daar aan kunt en wilt voldoen.

 • Het tuintje is bedoeld voor groenten, kruiden en bloemen. Dat zijn 1-jarige gewassen. Het is niet toegestaan struiken en bomen etc. te planten. Het tuintje dient na een seizoen nog goed omspitbaar te zijn. Dit betekent niet dat je dat perse moet doen, behalve als je de tuin verlaat en oplevert voor de volgende.
 • Elke deelnemer tekent bij het begin van het seizoen een overeenkomst waarin de regels rond het gebruik van de PioPetite beschreven staan.
 • Het tuintje en de paden eromheen moeten onkruidvrij gehouden worden.
 • Bouwsels of kassen zijn niet toegestaan.
 • Een laag kweekkasje is wel toegestaan.
 • We hebben een Natuurlijk Tuinieren keurmerk, het is niet toegestaan chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken.
 • Als de tuin niet naar behoren (zie bovenstaande) onderhouden wordt, dan word je gevraagd om de tuin per einde van het seizoen op te zeggen.
 • Neem eigen gereedschap mee.
 • Tuinieren kost tijd, houdt er rekening mee dat je wekelijks hiervoor een paar uurtjes vrij kunt maken.
 • Heb je een PioPetite, dan ben je géén lid van de vereniging, ook kun je géén aanspraak maken op een grote tuin. Dit kan alleen als je je inschrijft voor de wachtlijst. Momenteel is die inschrijving echter gesloten.
 • Uiteraard ben je wel welkom in de kantine en bij activiteiten van de Pioniers! Je ontvangt de Nieuwsflitsen en Nieuwsbrieven (mits gewenst) om op de hoogte en betrokken te zijn.

De uitgave van de tuintjes gaat op volgorde van inschrijving. Zijn alle tuintjes vergeven, dan zal de inschrijving gesloten worden. Het is dan niet meer mogelijk om op een wachtlijst te komen en is er volgend jaar een nieuwe kans!

 

PioPetite