Honingslingeren

Zaterdagmiddag 2 juni is er weer honingslingeren bij de Pioniers. En dan is er natuurlijk ook weer Pioniers honing te koop. Een lekker en gewild natuurproduct. Het is een uitzonderlijk goed voorjaar voor de honing. Iedereen vind honing lekker, maar honing komt niet vanzelf in een honingpot. De honing moet eerst uit de bijenraten geslingerd worden. En daarbij heb je o.a. een ontzegelvork, een centrifuge en een dubbele zeef nodig.

Een keertje kijken hoe het precies gaat? En meeslingeren? Kom dan 2 juni naar ons verenigingsgebouw! De Pioniers-imkers heten je van harte welkom. Iedereen is welkom!

  • Toegang is gratis.
  • Het is leuk voor jong en oud.
  • Graag opgeven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groen Moet je Doen Dag

Zondag 10 juni is het weer Groen Moet Je Doen Dag en kunnen leden, buurtbewoners en anderen genieten van wat De Pioniers te bieden heeft en daarbij kennis delen over groen zelfbeheer. Op ons park zijn verschillende activiteiten. Er zijn kinderactiviteiten tussen 10.00 en 14.00 uur en een poffertjeskraam vanaf 11.00 uur. Een van onze leden geeft een Workshop "Planten vermeerderen middels hout- of zomerstekken".

Rond deze tijd van het jaar is het een goed moment om middels stekken nieuwe planten te maken. Denk daarbij aan kruiden en klimmers zoals Lavendel, Clematis, Hortensia en Kamperfoelie maar ook Begonia, Fuchsia en Geranium. Onder geschikte omstandigheden laat je de stekken wortelen en volgend tuinjaar heb je een nieuwe groeiende en bloeiende plant. En nog voor bijna niks ook. Wie wil dat nou niet?

Als je mee wilt doen neem dan een plastic zakje mee en een snoeischaar eventueel wat bloempotjes. De Pioniers zorgen voor de juiste aarde. Je neemt daarna je geaarde stekken mee naar huis of tuin. We ontmoeten elkaar op het plein voor het verenigingsgebouw en lopen vervolgens een rondje op zoek naar juist stekmateriaal.

De workshop begint om 13.00 of om 14.30. Deelname gratis. En natuurlijk is ons terras open voor koffie met iets lekkers erbij.

Oproep aan onze leden

In onze tuinen is veel stekmateriaal te vinden. Een nieuw jong takje van een plant knippen doet een plant absoluut geen kwaad. Wij vragen mensen die een van bovenstaande planten in zijn tuin heeft staan om zich aan te melden om een jong, klein takje te mogen knippen. We gaan echter niet knippen van planten in tuinen waarvan de eigenaar niet aanwezig is of geen toestemming geeft.

Dit jaar willen wij de Groen Moet Je Doen Dag uitbreiden met activiteiten waardoor je bij elkaar op bezoek kan in de tuin. Gezocht wordt:

  • Naar leden die het leuk vinden om over hun tuin te vertellen en over hoe ze tuinieren.
  • Of leden die in hun tuin iets willen presenteren of muziek maken.
  • Ook iets presenteren op het voorplein kan natuurlijk altijd.
  • We zoeken ook nog leden die een taart willen bakken.

Meld je aan zodat wij er een mooie gezamenlijke dag van kunnen maken. We hopen dan ook op je medewerking.

Namens het bestuur, Coby van Meerem